
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.


Ekspres do kawy SAGE BES 980BKS ORACLE

Opis
PROFESJONALNY AUTOMATYCZNY EKSPRES DO UŻYTKU DOMOWEGO
SAGE BES980BKS THE ORACLE czarny połysk
Ekspres kolbowy the Oracle™ przygotuje wysokiej jakości kawę, która smakować będzie tak, jak w Twojej ulubionej kawiarni. System Oracle ™ posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy.
Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania wyśmienitego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte lub cappuccino powstanie w przeciągu paru minut.
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Profesjonalny ekspres The OracleTM nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą funkcją wentyla ciśnieniowego jest tzw. niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, aby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję.
Automatyczny system mielenia i prasowania kawy.
Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Można też użyć mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy. Wszystko to obsługuje prosty wyświetlacz dotykowy.
Dwa niezależne bojlery.
Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie). Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko.
Ponadto głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia, że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku.
System Cappuccino.
Wydajna dysza parowa pozwala na automatyczne spienienie mleka.
Zaznaczy tylko temperaturę spienionego mleka i stopień jego ubicia, a system automatycznie wykona zadane polecenie.
Specyfikacja.
Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96°C
Programowanie temperatury pary (mleka)
Dokładna temperatura wody (PID)
Optymalne ciśnienie wody (OPV)
Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek
Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego
3x wyświetlacz LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka
Funkcja automatycznego uruchamiania
Funkcja ustawiania zegara
Funkcja automatycznego wyłączania
Funkcja odkamieniania
Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
Ręczne ustawianie pojemności kawy
58 mm nierdzewna kolba
Pojemnik na kawę mieloną
Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
Imbus
Wymienny filtr wody
Moc: 2400 W
Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem
Wymiary (wys. x szer. x gł.): 45,5 × 37 × 41 cm
DWA LATA GWARANCJI